Jenny Quintana: Our Dark Secret

14-vuotias Elizabeth on yksinäinen ja kiusattu tyttö, joka ihailee kaunista ja suosittua Rachelia. Elizabethin yllätykseksi he ystävystyvät, joskin Rachelin puolelta ystävyys ei ole aivan pyyteetöntä. Elizabeth on sen sijaan valmis tekemään Rachelin puolesta mitä tahansa. Molempien tyttöjen perhe-elämän yllättävät tapahtumat sitovat heidät tiiviimmin yhteen, mutta ystävyyssuhteen epäsuhtaisuus säilyy.

Elizabeth haluaisi vain olla pidetty tai edes hyväksytty, mutta elämä 1970-luvun loppupuolella ei tarjoa juurikaan ilonaiheita. Paljastuu että hänen isällään on ollut useita naissuhteita, ja kun yksi näistä naisita löytyy kuolleena on Elizabeth yhä enemmän eksyksissä ja epävarma.

Parikymmentä vuotta myöhemmin Elizabeth on edelleen yksinäinen ja ulkopuolinen. Hän saa entiseltä naapuriltaan uutisia: kotikulmilta on löydetty rakennustöiden aloituksen yhteydessä ruumis tai pikemminkin pelkkä luuranko. Uutinen on Elizabethille järkytys, sillä hän tietää kuka kuollut ihminen on ja mitä hänelle on tapahtunut.

Rachelin ja Elizabethin synkkä salaisuus, jonka Elizabeth on yrittänyt unohtaa, nousee jälleen pintaan ja on vaarassa paljastua.

Our Dark Secret tuntuu vähän liian rönsyilevältä ja toistelevalta. Jenny Quintana osaa kyllä luoda kiinnostavia henkilöhahmoja ja uskottavaa ajankuvaa, mutta ensimmäinen kirja The Missing Girl oli onnistuneempi juonen ja tunnelman osalta.

[London: Mantle, 2020]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *