Jenny Quintana: The Hiding Place

Vastasyntynyt vauva löytyy hylättynä kerrostalon rappukäytävästä. Lapsen henkilöllisyys jää mysteeriksi ja hän päätyy adoptoitavaksi. Hyvä perhe löytyykin, ja Marina elää onnellisen lapsuuden uusien vanhempiensa kanssa, jotka eivät peittele tytön alkuperää.

Aikuisena Marinaa alkaa yhä enemmän kiinnostaa selvittää biologisten vanhempiensa henkilöllisyys ja olosuhteet, joiden vuoksi nämä joutuivat hänet hylkäämään. Johtolankoja on kuitenkin vähän, tiedossa on ainoastaan paikka, josta Marina vauvana löydettiin.

Kyseisessä talossa on vapaa asunto vuokrattavana, ja Marina muuttaa paikkaan, josta kaikki sai alkunsa. Hän salaa todellisen henkilöllisyytensä ja alkaa vaivihkaa kysellä, josko joku vielä muistaisi lähes 30 vuoden takaisia tapahtumia.

Kirjan tapahtumat liikkuvat nykyhetkessä 1990-luvun alkupuolella sekä vuodessa 1964, jolloin Marinan nuori äiti huomaa kauhukseen olevansa raskaana. Kaksi aikatasoa liittyvät kiinnostavasti toisiinsa, ja vähitellen Marinan tutkimukset vievät häntä yhä lähemmäs totuutta ja ymmärrystä niin biologisia vanhempiaan kuin itseäänkin kohtaan.

Jenny Quintana kuvaa tarkasti 1960-luvun yhteiskuntaa ja naimattoman naisen asemaa, joka eroaa merkittävästi itsenäisen Marinan elämästä 1990-luvulla.

Kirja ilmestyy ruotsiksi käännettynä (Helen Sonehag) lokakuussa 2021: Det perfekta gömstället.

[London: Mantle, 2021]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *