Jenny Quintana: The Missing Girl

8-vuotiaan Anna Floresin 15-vuotias sisko Gabriella katoaa jäljettömiin. Etsinnät ja poliisityö eivät tuota tuloksia, ja tapaus jää selvittämättä.

30 vuotta myöhemmin Anna palaa takaisin kotiin äitinsä hautajaisiin. Hän on asunut jo vuosia ulkomailla, eikä paluu lapsuuden maisemiin ole helppo. Suru äidin kuolemasta nostaa pintaan myös kadonneen siskon ikävän.

Anna alkaa käydä läpi äitinsä tavaroita ja hoitaa samalla tältä kesken jääneen työasian. Hän tapaa lapsuudesta tuttuja kotikaupungin ihmisiä, eivätkä tapaamiset ole pelkästään iloisia jälleennäkemisiä.

Tarinan toinen aikataso kertoo vuodesta 1982, ajasta ennen ja jälkeen Gabriellan katoamisen. Jenny Quintana tavoittaa hienosta 80-luvun hengen ja 8-vuotiaan Annan ajatusmaailman. Kun Anna nykyajassa selvittää vanhoja asioita, alkavat myös vanhat tapahtumat saada uusia ulottuvuuksia. Lapsuuden kokemukset näyttäytyvät erilaisessa valossa ja salaisuudet alkavat vaivihkaa selvitä.

Quintana on erityisen taitava siskosten välisen suhteen kuvaamisessa. Anna ja Gabriella ovat aidon ja sympaattisen tuntuisia, ja saavat toivomaan mysteerille ratkaisua. Gabriellan katoaminen on Annalle valtava shokki, eikä hänellä ole edellytyksiä käsitellä asiaa, sillä vanhemmat ovat itse eksyksissä epätoivonsa ja pelkonsa kanssa.

[London: Mantle, 2017]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *