Jessica Pan: Sorry I’m Late (I didn’t want to come)

Mitä tapahtuu, kun hiljainen ja pidättyvä introvertti ihminen alkaa epäillä elämänsä olevan rajoittunutta ja vailla mahdollisuuksia? Ekstrovertit lajikumppanit sen kun vain hankkivat uusia ystäviä, kokemuksia, työmahdollisuuksia ja kaikkea mahdollista kivaa sillä aikaa kun introvertti jättää taas kerran verkostoitumistilaisuuden väliin.

Toimittaja Jessica Pan päättää aloittaa vuoden kestävän ihmiskokeen: introvertti alkaa elää kuin ekstrovertti.

Jessica alkaa puhua ventovieraille ihmisille, yrittää hankkia uusia ystäviä, järjestää illalliskutsut, esiintyy yleisön edessä tarinankertojana ja osallistuu jopa improvisaatiotyöpajaan. Vuoden saavutukset kruunaa nouseminen stand up -lavalle, peräti kolme kertaa. Hän tekee sinnikkäästi kaikkea sitä, mikä aiheuttaa stressiä, ahdistusta ja jopa paniikkia, kun introvertti joutuu hyvin kauaksi omalta mukavuusalueeltaan.

Sorry I’m Late on hulvattoman hauska ja riemastuttava tositarina, joka tarjoaa myös syvällisempää pohdintaa yksinäisyyden ja epäonnistumisen tunteista. Kaikki yritykset vuoden aikana eivät todellakaan mene täysin putkeen, mutta kirjailija ei ota itseään (tai muita) liian vakavasti ja kokeen lopputulos on vahvasti positiivinen.

Tämä kirja sopii luettavaksi niin ekstroverteille (huumoria) kuin introverteillekin (kauhua) ja tietysti kaikille muillekin.

[London: Doubleday, 2019]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *