Karen Cleveland: Keep You Close

FBI:ssä työskentelevä Stephanie Maddox on kovalla työllä edennyt virastossa johtotehtäviin. Hän on joutunut maksamaan menestyksestään kovan hinnan, sillä suhde teini-ikäiseen poikaan Zacharyyn ei ole niin läheinen kuin Steph toivoisi. Pojan isä ei ole ollut pienen perheen kuvioissa mukana, kunnes Zach alkaa selvittää tämän henkilöllisyyttä. Stephanie järkyttyy pojan toimista, sillä asiaan liittyy julma salaisuus.

Eräänä päivänä Steph löytää Zachin huoneesta ladatun aseen. Poika kieltää tietävänsä asiasta mitään, mutta kun ovelle ilmestyy Stephin kollega FBI:stä kyselemään Zachin tekemisistä, ei Steph enää tiedä mitä uskoa. Zacharyn nimi on tullut esille kotimaisen terrorismin tutkimusten yhteydessä.

Stephanie päättää puhdistaa poikansa maineen, mutta työ osoittautuu erittäin vaikeaksi. Pian koko perhe on uhkailujen kohteena, ja Stephin äiti Joan joutuukin epämääräiseen onnettomuuteen ja loukkaantuu vakavasti.

Keep You Close on Karen Clevelandin toinen kirja, jossa vilahtaa myös ensimmäisen kirjan päähenkilö Vivian Miller. Tarinan tunnelma on synkkä ja ahdistava, ja sen kuvaama maailma on kylmä ja kyyninen. Ihmiset ovat vain merkityksettömiä pelinappuloita armottomassa valtapelissä.

Kirja on myös suomennettu (Maija van de Pavert): Totuuden tuolla puolen.

[New York: Ballantine Books, 2019]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *