Karin Slaughter: Pieces of Her

Kolmekymppisen Andrea Oliverin elämä on jämähtänyt paikoilleen. Ura New Yorkissa ei alkanut sujua, joten hän on takaisin kotiseudullaan Georgiassa ja asuu nyt äitinsä Lauran autotallin yläpuolella. Laura on palannut työhönsä puheterapeuttina toivuttuaan vaikeasta sairaudesta.

Andrea ja Laura ovat kahvilassa juhlimassa Andrean 31-vuotissyntymäpäivää, kun paikalle pelmahtaa asemies, joka tappaa kaksi ihmistä. Sitten tapahtuukin jotain erikoista: Laura astuu pyssymiehen eteen ja saakin tämän eliminoitua tehokkaasti ja melko kylmäverisesti. Andrea on syystäkin ihmeissään.

Tapauksesta kehkeytyy melkoinen mediamylläkkä, ja Andrea joutuu yhä enemmän hämilleen, sillä Laura ei halua selittää toimintaansa mitenkään. Pian kaksikko joutuu uuteen hätätilanteeseen, jonka seurauksena Andrea löytää itsensä pakomatkalta, vaikka ei edes tiedä mitä tai miksi varsinaisesti pakenee.

Tarinassa vaihtelee kaksi eri aikatasoa, on nykyhetki ja tapahtumat 32 vuotta aikaisemmin. Vähitellen Lauran radikaali menneisyys alkaa paljastua ensin lukijalle ja myöhemmin myös Andrealle.

Kirja alkaa todella vauhdikkaasti ja yllätyksellisesti. Jännitys säilyy Andrean pakomatkan aikana, mutta menneisyyden taustatarina ei jostain syystä tunnu yhtä kiinnostavalta, vaikka se lopulta selittääkin juonen arvoitukset.

Kirjan voi lukea myös suomeksi: Menneisyyden jäljet (suom. Virpi Kuusela).

[London: HarperCollinsPublishers, 2018]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *