Karin Slaughter: The Good Daughter

Kaksi naamioitunutta miestä tunkeutuu asianajaja Rusty Quinnin taloon kostoaikeissa. Yllätyksekseen he kohtaavatkin Rustyn sijaan tämän vaimon Gamman ja tyttäret Samanthan ja Charlotan. Sekava tilanne eskaloituu murhaksi, kun Gamma ammutaan kuoliaaksi. Miehet marssittavat Samin ja Charlien metsään aikomuksenaan tappaa myös heidät. Tytöt kuitenkin selviävät hengissä, Charlie pääsee pakenemaan, mutta Sam vammautuu vaikeasti päähänsä osuneesta luodista.

28 vuotta myöhemmin Charlie asuu edelleen samalla paikkakunnalla ja työskentelee isänsä tavoin rikosasianajajana. Sam on ottanut etäisyttä perheeseensä ja toimii New Yorkissa menestyvänä patenttilakimiehenä. Sattuman oikusta Charlie joutuu todistajaksi kouluammuntaan, jonka selvittely tuo Samin takaisin kotiseudulle. Myös 28 vuoden takaiset traagiset tapahtumat selvenevät.

The Good Daughter (Hyvä tytär, suom. Virpi Kuusela; Den goda dottern, övers. Villemo Linngård Oksanen) on jännittävä ja mukaansatempaava rikostarina, jonka juoni on yllätyksellinen ja sujuva. Hyvin kirjoitetut henkilöhahmot ovat uskottavia ja mielenkiintoisia ja pitävät tarinan käynnissä alusta loppuun.

[London: HarperCollinsPublishers, 2017]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *