Kate White: Have You Seen Me?

Eräänä aamuna Ally Linden saapuu työpaikalleen toimistolle ja huomaa unohtaneensa kulkukortin kotiin. Muutenkin hänellä on hieman omituinen olo, mutta oudommaksi kaikki vielä muuttuu, kun pomo saapuu paikalle. Mies nimittäin kertoo, ettei Ally ole työskennellyt firmassa viiteen vuoteen.

Ally saa paniikkikohtauksen ja sairaalareissu on edessä. Allyn aviomiestä pyydetään myös saapumaan hoitopaikkaan, vaikka Ally itse ei edes tiedä olevansa naimisissa.

Pian naisen muisti alkaa kuitenkin palailla, ainoastaan edeltävät pari päivää jäävät mysteeriksi, joka vaivaa häntä kovin. Mikä aiheutti muistikatkoksen ja missä hän vietti kyseisin ajan? Aviomies Hugh on ymmärtäväinen ja empaattinen, mutta silti Ally on havaitsevinaan tämän käytöksessä jotain vierasta ja varautunutta. Hän alkaa pelätä, että miehellä on salasuhde.

Ally palkkaa avukseen yksityisetsivän, joka alkaa kartoittaa hänen muistinmenetyksen aikaisia liikkeitään ja tekemisiään. Ally myös työstää asiaa tutun terapeutin kanssa, sillä hän epäilee että eräällä lapsuuden traumaattisella kokemuksella voisi olla yhteyksiä amnesiaan. Jonkinlaista pientä edistymistä alkaakin tapahtua, kunnes tapahtuu jotain järkyttävää, ja Ally alkaa pelätä henkensä puolesta.

Mysteeri etenee pienien vihjeiden varassa ja lopuksi koko vyyhdille löytyy syy, joka johtaa myös elämää muuttaviin seurauksiin.

[London: Avon, 2021. Ilmestynyt ensimmäisen kerran 2020]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *