Kim Lock: The Good Mother

Australiaan sijoittuva The Good Mother kertoo Jennasta, joka on naimisissa Arkin kanssa. Yhdessä heillä on pieni poika Henry. Tärkeä henkilö tarinassa on myös Jennan paras ystävä Fairlie. Kirjan alussa Fairlie saa Arkilta puhelinsoiton, jossa tämä kertoo Jennan kuolleen. Fairlie menee tiedosta täysin tolaltaan, varsinkin kun paljastuu, että kyseessä on itsemurha. Fairlie kuvitteli tuntevansa Jennan hyvin, eikä voi ymmärtää tämän epätoivoiselta vaikuttavaa ratkaisua. Mikä sai Jennan tappamaan itsensä ja jättämään Henryn äidittömäksi?

Kirjassa kulkee kaksi aikatasoa rinnakkain, nykyhetken lisäksi kerrotaan Jennan ja Arkin tarina heidän ensitapaamisestaan lähtien. Aluksi kaikki tuntuu sujuvan hyvin, mutta vähitellen Arkin ote Jennasta tiukentuu ja hän alkaa eristää tätä yhä enemmän kodin seinien sisään. Jenna pitää kuitenkin yllä kulissia, eikä kerro asioiden oikeasta jamasta edes Fairlielle. Ystävykset erkaantuvat toisistaan ja Jennan piina vain syvenee.

Ennen kuolemaansa Jenna postittaa Fairlielle kirjeen, jonka johdosta alkaa paljastua lisää vaiettuja asioita, jotka mullistavat niin Fairlien kuin monen muunkin ihmisen elämän.

Kim Lock onnistuu luomaan tarinaan tunnelman, joka hyvin kuvaa Jennan kasvavaa epätoivoa ja turhautumista. Ensi alkuun järjettömältä tuntuvaan tekoon löytyvät motiivit ja perustelut. Juoni pitää otteessaan alusta saakka.

[London: Sphere, 2016]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *