Lauren North: Safe at Home

Anna Jamesin mies Rob työskentelee öljynporauslautalla kaukana Nigerian vesillä ja Anna on kotona Englannissa 11-vuotiaiden kaksosten Harrietin ja Elisen sekä 7-vuotiaan kuopuksen Mollyn kanssa. Perhe on muuttanut pieneen ja idylliseen Barton St Martinin kylään syistä, jotka selviävät vasta tarinan edetessä.

Anna hermoilee lastenkasvatuksen ja kodinhoidon paineissa Robin ollessa poissa kuukausitolkulla yhteen menoon. Hänellä on oma internet-sivujen suunnittelufirma, mutta työ on muiden kiireiden vuoksi taka-alalla.

Kun Anna lähtee Mollyn kanssa hakemaan Eliseä voimisteluharkoista, pyytää Harrie saada jäädä yksin kotiin. Vastahakoisesti Anna suostuu ja vannottaa tyttöä pysymään visusti kotona turvassa.

Annan, Elisen ja Mollyn paluumatka viivästyy pahasti tiellä sattuneen onnettomuuden vuoksi. Anna alkaa panikoida, kun hän ei saa Harrietiin yhteyttä, sillä tyttö ei vastaa puhelimeen.

Viimein kotiin palattuaan Anna kuitenkin löytää Harrien nukkumasta ja huokaisee helpotuksesta. Seuraavien päivien aikana käy kuitenkin selväksi, että jotain epätavallista tuona iltana on tapahtunut. Harrie tuntuu muuttuneen sulkeutuneeksi ja totiseksi, mutta ei suostu kertomaan syytä. Hänellä on myös kaulallaan iso mustelma, jonka hän väittää saaneensa jalkapallopelin tuoksinassa.

Annan epätoivo vain kasvaa, kun Robista ei kuulu mitään, vaikka tällä on ollut tapana soittaa jokaviikkoinen puhelu kotiväelle. Anna yrittää saada yhteyden mieheensä, mutta henkilöstövälitysfirmassa, jonka palkkalistoilla hän on kertonut olevansa, ei tiedetä miehestä mitään.

Pikkukylän ilmapiiri alkaa myös muuttua ahdistavaksi, kun Annaa alkaa epäilyttää paikallisten ystäviensä käytös. Harrietin ongelmat tuntuvat myös pahenevan, mutta tyttö ei suostu kertomaan, mikä häntä painaa. Barton St Martinin idyllin takaa alkaa paljastua karumpi todellisuus, ja Anna löytää itsensä keskeltä valheiden ja salailujen verkkoa.

[London: Corgi Books, 2021]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *