Lisa Scottoline: Keep Quiet

keep quiet

Isä antaa 16-vuotiaan poikansa ajaa autoa myöhään illalla, hiljaisella kadulla lähellä kotia. Yhtäkkiä pimeästä kuitenkin ilmestyy juoksija, ja seuraa yhteentörmäys. Isä toteaa juoksijan kuolleeksi, ja poika menee tilanteesta täysin sekaisin. Isä ehdottaa, että he kertoisivat poliisille tarinan, jossa isä olisi ollut kuljettajana, mutta poika ei tähän suostu. Isä tekee epätavallisen ratkaisun, ja he poistuvat paikalta ilmoittamatta yliajosta.

Isä ja poika yrittävät pitää tapahtuman salaisuutena, mutta pian alkaa käydä selväksi, että se ei ole kovin yksinkertaista. Asetelmaa sekoittaa vielä se, että perheen äiti on ammatiltaan tuomari ja aikeissa hakea korkeampaa virkaa oikeuslaitoksessa. Valheet alkavat kasaantua, ja henkinen paine kasvaa sekä isällä että pojalla. Kun kuvioihin vielä ilmestyy mahdollinen silminnäkijä, alkaa tuntua, että tilanteesta ei ole olemassa poispääsyä.

Scottoline kirjoittaa sujuvasti amerikkalaisesta ydinperheestä, jonka hyveellisyyttä hän korostaa ehkä liikaakin. Näin on tarkoitus korostaa ristiriitaa isä ja pojan teon ja perheen periaatteiden välillä, mutta vähemmälläkin paatoksella asia olisi varmasti tullut lukijalle selväksi. Kirjassa kuvataan taitavasti sitä henkistä ja moraalista ahdinkoa, johon isä ja poika tekonsa seurauksena ajautuvat. Juoni pysyy hyvin koossa pitäen lukijan mielenkiintoa yllä loppuratkaisuun saakka. Teos tarjoaa kelpoa jännitysviihdettä ihmissuhdekuvauksella höystettynä.

Lisa Scottoline on kirjoittanut useita rikos- ja oikeudenkäyntijännäreitä, joita on myös suomennettu.

[London: Headline, 2014]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *