Lisa Scottoline: Someone Knows

Joukossa tyhmyys tiivistyy. Neljä 15-vuotiasta ystävystä pilaa pinnalliset pikku elämänsä, kun typerä näyttämisen halu johtaa karmaisevaan lopputulokseen. Ryhmän uusi jäsen Kyle asetetaan tilanteeseen, joka johtaa yhden henkilön kuolemaan. Porukka selviää pälkähästä, sillä poliisi tulkitsee kuoleman itsemurhaksi. Kuolleen teinin äiti on tolaltaan, eikä voi uskoa tapahtumaa todeksi.

Jäljelle jääneet nuoret ajautuvat traumaattisen tapauksen johdosta erilleen, ja elämä kulkee eteenpäin. Kunnes 20 vuotta tapahtuman jälkeen yksi porukan jäsenistä tekee itsemurhan. Hautajaisissa Abbie tapaa kaksi jäljelle jäänyttä entistä ystäväänsä ja haluaa puhua 20 vuoden takaisista tapahtumista, jotka eivät ole jättäneet häntä rauhaan. Syyllisyys painaa, ja kauhea salaisuus vaikuttaa hänen elämäänsä joka päivä. Avioliittokin on vaikeuksissa, sillä mies Larry haluaa eron.

Joku ei kuitenkaan halua nostaa vanhoja asioita pöydälle, ja pian myös Abbien henki on todellisessa vaarassa.

Lisa Scottoline kirjoittaa jouhevasti eteneviä ja kiinnostavia rikostarinoita. Tässä kirjassa ruumiita tulee ehkä vähän liikaakin, mutta kirjailija onnistuu hyvin hyväosaisten ja itsekeskeisten teinien karun maailman kuvauksessa.

[London: Headline, 2019]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *