Lucy Dawson: Everything You Told Me

Sally hoitaa kotona lapsiaan Chloea ja Theo-vauvaa ja kokee arkielämän raskaaksi kahden pikkulapsen kanssa. Aviomies Matthew on tiiviisti työelämässä, eikä Sally saa tältä paljonkaan apua kodin ja lasten hoidossa.

Eräänä aamuna Sally havahtuu taksin takapenkiltä yöpuku päällään, eikä tiedä missä on tai miten on sinne joutunut. Taksikuski vaatii matkasta maksua. Sallylla ei ole mukanaan laukkua eikä puhelinta, mutta takin taskusta löytyy taksamittarin näyttämä tasasumma. Tässä kohtaa tuntuu aika epäuskottavalta, että taksimies kylmästi jättää sekavassa tilassa olevan naisen useiden tuntien ajomatkan päähän kotoa keskelle maaseutua. Näin kuitenkin käy, mutta onneksi Sally saa apua ohikulkijalta, ja päätyy poliisin suojiin ja sitä kautta takaisin kotiinsa.

Tilanteen rauhoituttua Sally alkaa selvittää mitä hänelle tapahtui. Hän ei muista mitään kyseisen illan ja yön tapahtumista. Läheiset uskovat hänen lähteneen kotoa itsemurha-aikeissa, mutta Sally ei voi tätä selitystä hyväksyä.

Tarinassa kuvataan hyvin Sallyn hämmennystä ja turhautumista. Selvää on, että jokin tai joku uhkaa häntä ja perhettä. Sally ei enää tiedä keneen voi luottaa tai kenen puheisiin uskoa. Hän alkaa hermostua ja menettää harkintakykyään vaikeuttaen näin tilannettaan entisestään. Hän kohdistaa epäilynsä veljensä Willin tyttöystävään ja saa aikaan tapahtumien ketjun, joka vaikuttaa kaikkiin Sallyn läheisiin ihmisiin.

Juoni on yllättävä ja pitää otteessaan. Lukija saattaa jopa syventyä kirjaan niin, että matkustaa R-junalla Ainolan asemalle saakka, vaikka olisi pitänyt jäädä kyydistä jo Keravalla.

[London: Corvus, 2017]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *