Michelle Davies: False Witness

Benji ja Poppy seikkailevat koulun pihalla aamulla ennen koulupäivän alkua. He kiipeävät muurin päälle, ja paikalle sattunut koulun talkkari Alan komentaa heidät takaisen maan pinnalle. Sitten tapahtuu jotain, jonka johdosta toinen lapsista putoaa alas kohtalokkain seurauksin.

Onnettomuuden tutkinta alkaa välittömästi, ja Alan kertoo poliisille Poppyn työntäneen Benjin alas ja näin aiheuttaneen pojan kuoleman. Poliisi Maggie Neville määrätään toimimaan Benjin perheen yhteyshenkilönä ja hän lähtee tapaamaan pojan äitiä Imogenia, joka ymmärrettävästi on asiasta suunniltaan.

Tapaus järkyttää myös Poppyn perheen elämää. Poppy itse ei suostu puhumaan aamun tapahtumista. Oudommaksi juttu muuttuu, kun Alan yllättäen muuttaa kertomustaan ja väittää, että Benji horjahti alas muurilta ilman Poppyn osallisuutta.

Vähitellen alkaa selvitä, että juttuun liittyy paljon muutakin kuin vain lasten välinen kärhämä. Äitien välillä paljastuu olevan vanhoja jännitteitä. Alan tuntuu olevan puun ja kuoren välissä, eikä näe ulospääsyä sekavavasta tilanteesta.

Tarinaa kerrotaan vaihdellen eri ihmisten näkökulmasta, ja vähitellen mysteerin palaset alkavat loksahdella paikoilleen. False Witness on kolmas osa Maggie Neville -sarjassa.

[London: Pan Books, 2018]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *