Michelle Davies: Shadow of a Doubt

9-vuotiaan Caran pikkuveli kuolee epämääräisissä olosuhteissa. Cara vakuuttaa syyttömyyttään ja väittää tappajaksi jonkinlaista kummitusmiestä nimeltä Limey Stan. Caran kuitenkin todetaan aiheuttaneen veljensä kuoleman ja hänet passitetaan nuorisopsykiatriseen laitokseen. Hoitojakson jälkeen hän ei pääse palaamaan kotiinsa, vaan hänet sijoitetaan toiseen perheeseen, joka Caran onneksi osoittautuu kuitenkin toimivaksi ratkaisuksi. Hänellä ei ole kuitenkaan enää mitään kontakteja biologisiin vanhempiinsa. Muutaman vuoden kuluttua Caran isä kuolee auto-onnettomuudessa, ja äiti jää yksin.

25 vuotta myöhemmin Cara saa yhteydenoton tädiltään, joka kertoo äidin kuolleen. Cara ei kuitenkaan ole tervetullut hautajaisiin. Hän matkustaa kuitenkin perunkirjoitustilaisuuteen, jossa saa kaikkien järkytykseksi kuulla perivänsä lapsuudenkotinsa.

Ristiriitaisin tuntein Cara alkaa käydä läpi äitinsä jäämistöä ja järjestellä taloa myyntikuntoon. Menneisyys ei kuitenkaan jätä häntä rauhaan, sillä hän tuntee edelleen Limey Stanin pahaenteisen läsnäolon talossa. Lisäksi Cara kokee vihamielisyyttä niin omien sukulaistensa kuin paikkakunnan muidenkin asukkaiden taholta.

Vastuksista huolimatta Cara alkaa etsiä tietoa 25 vuoden takaisista tapahtumista. Hän löytää myös äitinsä jättämän kryptisen vihjeen, jota hän yrittää tulkita. Vähitellen puuttuvat palaset alkavat loksahdella paikalleen, ja totuus pikkuveljen kuolemasta ja Limey Stanista paljastuu.

Shadow of a Doubt on erittäin tiivistunnelmainen ja koukuttava kirja, jonka taitavasti kehitelty juoni etenee jännittävästi ja yllättävästi koko tarinan ajan.

[London: Orion, 2020]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *