Michelle Davies: Wrong Place

Sadie Cardle joutuu kotonaan hyökkäyksen kohteeksi ja pahoinpidellään sairaalakuntoon. Tyttärentytär Della on asiasta järkyttynyt, sillä Sadie on hänelle hyvin läheinen ja ainoa elossa oleva omainen. Dellan äiti Helen katosi kuvioista Dellan ollessa pieni ja vastuu lapsen hoidosta jäi isovanhemmille.

Alueella on tehty useita ryöstöjä, joiden kohteena ovat olleet vanhukset. Näiden rikosten takana ovat teinityttö Bea ja hänen hulttiopoikaystävänsä Sean. Poliisi epäilee, että Dellan hyökkäyksen tekijöinä on sama kaksikko. Bea joka pohjimmiltaan on kunnon tyttö pelästyy kuultuaan Sadien joutuneen sairaalaan ja kokee olevansa vastuussa, vaikka he eivät olleetkaan juuri tämän hyökkäyksen takana. Seania ei Bean hempeily miellytä ja hän alkaakin uhkailla tyttöä.

Sairaalaan tuodaan myös Eleanor, joka on joutunut murhayrityksen kohteeksi. Syyllinen tekoon on hänen miehensä Simon, joka itsekin on hoidossa yritettyään itsemurhaa lääkkeillä. Eleanorin tarina ei kuitenkaan täysin vakuuta, ja lisävalaistusta asiaan saadaan, kun Simon tokenee ja kertoo oman versionsa tapahtuneesta.

Tutkimusten edetessä poliisi Maggie Neville alkaa hahmottaa jonkinlaista yhteyttä keissien välillä. Ennen kuin jutut ratkeavat, täytyy tutkijoiden palata vuoteen 1999 ja selvittää mitä Helenille todella tapahtui.

Wrong Place on Michelle Daviesin toinen koukuttava rikoskirja. Juoni on yllätyksellinen ja kerronta sujuvaa, joten lukijan mielenkiinto pysyy yllä koko kirjan ajan.

[London: Macmillan, 2017]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *