Nuala Ellwood: Day of the Accident

Maggie Allan heräilee sairaalassa pari kuukautta kestäneen koomatilan jälkeen. Henkilökunta kertoo hänen olleen osallisena onnettomuudessa, josta potilaalla itsellään ei ole mitään muistikuvaa. Uutiset huononevat entisestään, sillä Maggie saa järkytyksekseen kuulla 6-vuotiaan tyttärensä Elspethin kuolleen samaisessa onnettomuudessa.

Vähitellen Maggien kunto kohenee ja hän pääsee pois sairaalasta. Hänellä ei kuitenkaan ole paikkaa minne mennä, sillä hänen miehensä Sean on jo vuosia sitten myynyt perheen talon, jossa he tämän jälkeen ovat Maggien tietämättä olleet vuokralaisina. Nyt Sean on myös irtisanonut vuokrasopimuksen ja häipynyt.

Lohduton Maggien joutuu jatkamaan elämäänsä tyhjästä ja selviytymään suuresta surustaan yksin. Poliisi yrittää selvittää Elspethin kuolemaan liittyviä yksityiskohtia, mutta Maggiesta ei ole juurikaan apua, sillä jokin tapahtumien kulussa ei täsmää.

Sinnikkäästi Maggie pyrkii saamaan tapahtumiin jotain tolkkua ja lopulta vyyhti alkaakin purkautua odottamattomalla tavalla. Maggie joutuu kohtaamaan menneisyydestään asioita, jotka hän jo luuli jättäneensä taakseen.

Day of the Accident on omaperäinen ja kekseliäs dekkari, joka yllättää ja pitää lukijan jännityksessä loppuun saakka.

[London: Penguin Books, 2019]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *