Nuala Ellwood: The House on the Lake

Kirja alkaa kuvauksella klaustrofobisesta automatkasta, jossa Lisa on tien päällä pienen poikansa Joen kanssa. Poika kiukuttelee, huutaa ja itkee isänsä perään, Lisan hermot ovat kireällä ja katkeamispiste lähestyy. Lukijalle ei kerrota, miksi äiti ja poika ovat epätoivoiselta vaikuttavalla matkallaan. Määränpäänä on syrjäinen ja ränsistynyt Rowan Isle House, siivoton talo ilman mitään mukavuuksia. Sinne Lisa ja Joe kuitenkin asettuvat.

Ankeaan majapaikkaan ilmestyy vierailija, läheisessä kylässä asuva Isobel Carter. Alkuhämmennyksen jälkeen Isobel tarjoaa Lisalle apuaan, ja hetken aikaa Lisan ja Joen tilanne tuntuu hieman paremmalta. Lisa elää kuitenkin jatkuvassa pelossa, jonka syynä on Joen isä Mark.

Toinen aikataso kuvaa samaisen talon elämää viitisentoista vuotta aiemmin. Rowan Isle Housessa asuvat sotatraumojen vauriottama veteraani tyttärensä Gracen kanssa. Isä kouluttaa lapsesta eliittisotilasta kovalla kurilla ja ankarilla harjoituksilla.

Kirjan edetessä paljastuu, miten Lisan, Isobelin, Gracen ja Rowan Isle Housen tarinat kietoutuvat mielenkiintoisesti yhteen.

Kun Grace tapaa Isobelin, alkaa hän epäillä isänsä elämäntavan mielekkyyttä. Isobelin kautta Grace näkee täysin erilaisen maailman, jossa elämä ei olekaan pelkkää eloonjäämistaistelua näkymättömiä vihollisia vastaan. Isä ei katso hyvällä Gracen ystävyyttä Isobelin kanssa, vaan kiristää otettaan tytöstä ja rankaisee tätä julmasti.

Isobel päättää karata poikaystävänsä Steven kanssa ja pyytää Gracelta apua. Tämä tuntee kuitenkin itsensä petetyksi ja tekee omat ratkaisunsa. Kun vielä Gracen isä osuu paikalle, eskaloituu tilanne niin, ettei se ole enää kenenkään hallinnassa.

[London: Penguin Books, 2020]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *