Nuala Ellwood: The Perfect Life

Vanessa Adams työskentelee kosmetiikkafirmassa Lontoossa ja viihtyy työssään. Kun hän pomonsa Damianin kautta tutustuu ihanaan mieheen Connoriin, ei elämä voisi enää paremmaksi muuttua. Vanessan ja Connorin suhde etenee vauhdilla, ja pian Vanessa muuttaakin miehen luo. Kämppis ja paras ystävä Lottie ei ole asiasta yhtä innostunut ja yrittää hillitä Vanessan menoa, mutta hänen mielipiteensä kaikuvat kuuroille korville. Vanessan muutto katkaisee ystävysten välit.

Kirjan tarina etenee kahdessa eri ajassa, ”silloin” tapahtumat kertovat Vanessan ja Connorin suhteesta ja yhteisestä elämästä, kun taas ”nyt” kuvaa aikaa puolisentoista vuotta myöhemmin, jolloin kaikki on muuttunut. Nykyhetkessä Vanessa asuu siskonsa Georgien perheen luona, Connorista ei näy jälkeäkään, työ on mennyt ja koko elämä enemmän tai vähemmän rempallaan, sillä kaiken kukkuraksi Vanessa on syytettynä murhasta.

The Perfect Life kuvaa Vanessan yritystä luoda itselleen täydellistä elämää. Vähitellen Connorista alkaa kuitenkin paljastua puolia, jotka saavat Vanessan epäilemään itseään ja mielenterveyttään. Hän hakee lohdutusta käymällä asuntonäytöillä kohteissa, joihin hänellä ei mitenkään ole varaa. Käyntejä varten hän luo itselleen erilaisia persoonia ja identiteettejä, jotka hän pitää visusti salassa niin Connorilta kuin Georgieltakin. Tälle harrastukselle tulee kuitenkin tyly loppu, kun eräs talonomistaja pääsee näytöllä hengestään, eikä Vanessalla ole selvää kuvaa tapahtumista.

Tarina juoni on piinaavan psykologinen, sillä Connorin käytös alkaa pikkuhiljaa murentaa Vanessan mieltä, eikä tämä osaa tulkita varoitusmerkkejä. Täydellisen elämän tavoittelu muuttuu todelliseksi painajaiseksi.

[London: Penguin Books, 2021]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *