Paula Hawkins: A Slow Fire Burning

Carla Myerson, Miriam Lewis ja Laura Kilbridge ovat eri-ikäisiä, toisilleen tuntemattomia lontoolaisnaisia, joita yhdistää Daniel Sutherland, nuori mies, jonka Miriam löytää kuolleeksi puukotettuna asuntoveneestä. Miriam asuu uhrin naapurina kanaalin rannalla.

Carla on Danielin täti ja ainoa lähisukulainen, sillä hänen sisarensa Angela, Danielin äiti kuoli vain joitain viikkoja aiemmin kompastuttuaan kotonaan portaikossa.

Laura puolestaan vietti Danielin kanssa tämän viimeisen yön. Hän on ongelmallinen nuori nainen, joka ei oikein saa elämäänsä sujumaan. Kaiken takana on lapsuudessa tapahtunut liikenneonnettomuus, joka muutti hänen elämänsä ja jätti niin fyysisiä kuin henkisiäkin vammoja.

Kaikki kolme naista ovat epäiltynä Danielin murhasta, ja juoni kulkee sujuvasti henkilöstä toiseen. Samalla jokaisen taustoista paljastuu traumaattisia asioita, joiden seasta löytyy vähitellen myös motiivi tekoon.

Mukana on myös liuta muita henkilöhahmoja kuten esimerkiksi Lauran vanhemmat ja isän uusi vaimo Deidre, Angelan naapuri Irene sekä Carlan ex-mies Theo.

Paula Hawkinsin ensimmäinen dekkari The Girl in the Train (Nainen junassa) oli valtava menestys, mutta toinen kirja Into the Water (Tummiin vesiin) ei yltänyt sen tasolle. Tämä uutukainen sen sijaan on hyvä ja mukaansatempaava murhatarina, jossa vihjeet osoittavat eri suuntiin ja tekijä pysyy piilossa loppuun saakka.

Kirjan voi lukea myös suomeksi: Kuin kytevä tuli (suom. Markku Päkkilä) tai ruotsiksi: Ur förtärande eld (övers. Christina Mansicka).

[London: Doubleday, 2021]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *