Paula Hawkins: Into the Water

Suositun ensimmäisen kirjansa Nainen junassa (The Girl in the Train) jälkeen Paula Hawkins on kirjoittanut uuden dekkarin. Tapahtumat sijoittuvat pienelle maalaispaikkakunnalle, ja aihepiiri pyörii sen läpi virtaavaan joen ympärillä. Danielle (Nel) kirjoittaa kirjaa, jonka aiheena on melko makaaberin tuntuisesti jokeen hukkuneet paikalliset ihmiset. Hanke herättää ymmärrettävistä syistä vastustusta. Asetelma muuttuu, kun Nel itse löydetään hukkuneena joesta. Poliisi alkaa selvitellä oliko kyseessä itsemurha vai miksi Nel joutui jokeen.

Nelin tytär Lena on vakuuttunut, että tämä ei hypännyt veteen. Nelin sisar Julia (Jules) yrittää parhaansa mukaan tukea Lenaa ja luoda tähän parempaa suhdetta samalla kun hän itse painiskelee syyllisyydentuntojen kanssa. Muita keskeisiä henkilöitä ovat Lenan (hukkuneen) ystävän Katien perhe sekä poliisimies Sean, jonka äiti Lauren myös aikoinaan hukkui jokeen.

Kirjan alkupuoli tuntuu hieman sekavalta ja poukkoilevalta, ja tarina saakin kunnolla vauhtia vasta puolen välin jälkeen, jolloin alkaa tapahtua ja tunnelma tiivistyy. Lopulta saadaan selvyys niin Nelin, Katien kuin Laureninkin kohtaloon. Kirjan tunnelma on aiheeseen sopivan piinaava ja synkkä.

Suomeksi kirja on ilmestynyt nimellä Tummiin vesiin (suom. Antti Autio) ja ruotsiksi nimellä I djupt vatten (övers. Hanna Svensson och Jimmy Hofsö).

[London: Doubleday, 2017]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *