Rebecca Done: My Husband the Stranger

Alexin ja Mollyn elämä on mallillaan, heidän avioliittonsa on onnellinen ja molemmilla on kiinnostava työpaikka. Isänsä kuoltua Alex perii tämän talon maaseudulla ja yhdessä Mollyn kanssa he muuttavat Lontoosta Alexin lapsuudenkotiin Norfolkiin. Suunnitelmissa on perheen kasvattaminen ja rauhallinen elämä maalla.

Pariskunnan elämä mullistuu, kun Alex joutuu onnettomuuteen, jonka seurauksena hän saa pysyvän aivovamman. Alexin persoonallisuus muuttuu eikä mikään ole enää entisellään. Molly joutuu jättämään työnsä Lontoossa ja siirtymään lähemmäs kotia toiseen työhön, jossa hän ei viihdy. Haaveet lasten hankkimisesta täytyy myös panna jäihin.

Molly toimii kirjan kertojana nykyhetkessä, jolloin Alexin onnettomuudesta on kulunut kolmisen vuotta. Hän on jotenkuten sopeutunut ajatukseen, ettei ole enää naimisissa saman miehen kanssa, johon rakastui seitsemän vuotta aiemmin. Kertomuksessa vuorottelee myös aika ennen onnettomuutta parin ensikohtaamisesta alkaen Alexin kertomana. Tämä rakenne korostaa sitä muutosta, jonka Molly ja Alex sekä heidän koko lähipiirinsä on joutunut kokemaan.

Vähitellen tilanne johtaa siihen, että Molly alkaa vakavasti harkita Alexin jättämistä. Elämää ei helpota Alexin entinen tyttöystävä Nicola, joka pyrkii takaisin Alexin läheisyyteen. Alexin entinen persoona pääsee kuitenkin hetkittäin esiin ja se antaa Mollylle voimia sinnitellä eteenpäin.

Kirjan tarina on mielenkiintoinen ja pohjustaa yllätystä tai kunnon juonenkäännettä, jota ei kuitenkaan tule, vaan loppuratkaisu on pieni pettymys. Pliisusta lopusta huolimatta kirja on viihdyttävä ja ajatuksia herättävä.

[London: Penguin Books, 2017]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *