S.D. Robertson: Time to Say Goodbye

Will Curtis on 36-vuotias leskimies ja 6-vuotiaan Ella-tytön yksinhuoltaja. Eräänä päivänä hän on matkalla hakemaan Ellaa koulusta, kun hän joutuu liikenneonnettomuuteen ja kuolee. Yllätyksekseen hän huomaa kuitenkin olevansa yhä ”paikalla”, vaikka hänen ruumiinsa makaa hengettömänä kadulla.

Tästä erikoisesta asetelmasta lähtee liikkeelle tarina, joka kerrotaan kuolleen Willin näkökulmasta. Yllättävää kyllä, idea toimii, vaikka siinä ei ole mitään todellista tai loogista pohjaa. Kirjailija myös välttää ylenmääräisen emotionaalisuuden, vaikka aihe on kovin tunteisiin vetoava. Tarinassa on kuitenkin mukana myös sopivasti huumoria, joten se ei käy liian vakavamieliseksi.

Kertomuksen ytimessä on Willin Ellalle antama lupaus, että ei jätä tätä koskaan yksin. Lupaus painaa niin paljon, että Willin on vaikea lähteä maailmasta. Hän saakin Ellaan yhteyden ja jatkaa ”elämää” tämän rinnalla. Tästä koituu kuitenkin kaikenlaisia vaikeuksia, ja lopulta Will joutuu päättämään, mikä on parasta elävien ihmisten tulevaisuudelle ja elämälle.

Kirja on luettavissa myös suomeksi: Hyvästien aika (suom. Eeva Koskimies).

[London: Avon, 2016]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *