Sarah Clarke: Every Little Secret

Grace ja Marcus ovat aviopari, jolla on 7-vuotias tytär Kaia. Elämä sujuu mukavasti, kunnes Kaia putoaa puusta ja loukkaa päänsä. Ensishokin väistyttyä saavat vanhemmat huojentavia uutisia: tyttö toipunee saamastaan aivotärähdyksestä.

Onnettomuuden jälkeen Kaian olemus kuitenkin muuttuu, entisestä iloisesta ja reippaasta lapsesta tulee hiljainen ja töykeä. Huolestuttavinta on kuitenkin, että hän syyttää isäänsä putoamisesta. Grace häkeltyy syytöksistä, sillä hän ei voi kuvitellakaan Marcusin voivan satuttaa Kaiaa. Kaia passitetaan psykologin juttusille, sillä käytös koulussa on myös muuttunut.

Grace ottaa yhteyttä Altantin toisella puolella asuvaan veljeensä Joshiin, joka on välimatkasta huolimatta läheinen Kaian kanssa. Josh päättää matkustaa Britanniaan ottamaan selvää Kaian tilanteesta. Hän kuitenkin vannottaa Gracea olemaan kertomatta vierailusta heidän vanhemmilleen, mikä Gracea hieman ihmetyttää. Huoli Kaiasta on kuitenkin päällimmäisenä.

Kaia jatkaa isänsä syyttämistä erilaisista fyysisistä pahoinpitelyistä. Marcus vannoo syyttömyyttään, mutta Grace ei enää tiedä ketä uskoa. Pariskunnan avioliitto alkaa olla koetuksella.

Tarinassa on nykyhetken lisäksi kaksi muutakin aikatasoa: vuosi 2005, jolloin Grace, Josh ja Marcus ovat teini-ikäisiä. Mukana on myös Gracen hyvä ystävä Coco. Nelikon väliset ystävyys- ja voimasuhteet elävät muutoksessa, ja lopulta Coco kokee jotain, joka saa hänet häipymään Gracen elämästä.

Vuosi 2011 vie Gracen ja Marcusin Uuteen-Seelantiin Marcuksen rugby-uran vuoksi. Matkan varrella Thaimaassa he yllättäen kohtaavat Cocon, joka on viettänyt melkoista kiertolaiselämää useamman vuoden ajan. Thaimaassa tapahtuu lyhyen jälleennäkemisen aikana jotain, joka jää kummittelemaan kolmikon elämään suurena salaisuutena.

Vuosien 2005 ja 2011 tapahtumat ovat pohjana nykyhetken kasvaville ongelmille. Eikä tilanteelle ole näkyvissä ratkaisua, ennen kuin vanhat salaisuudet ja valheet paljastuvat.

[London: HQ, 2022]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *