Shari Lapena: A Stranger in the House

Tom Krupp palaa kotiin työpäivän jälkeen ja odottaa tapaavansa vaimonsa Karenin. Talo on kuitenkin tyhjä, ulko-ovi lukitsematta ja päivällisvalmistelut levällään keittiössä. Tom olettaa Karenin pistäytyneen pikaisesti kaupassa, mutta huomaa sitten tämän jättäneen käsilaukkunsa ja puhelimensa kotiin.

Kun Karenia ei kuulu kotiin, eivätkä ystävätkään tiedä hänen liikkeistään mitään, soittaa Tom hätäkeskukseen. Pian onkin ovella kaksi poliisia, joilla on ikäviä uutisia: Karen on ollut auto-onnettomuudessa ja joutunut hoidettavaksi sairaalaan.

Parin päivän päästä Karen kotiutuu sairaalasta. Onnettomuuden seurauksena hän kärsii muistinmenetyksestä, eikä osaa selittää, miksi kaahasi autolla kaupungin hämäräperäisellä alueella. Pian kolarin tutkinta muuttuu murhatutkimukseksi, kun tuntemattoman miehen ruumis löytyy hylätystä rakennuksesta. Todisteet viittaavat Karenin olleen surmapaikan tietämillä rikoksen tapahtuma-aikaan. Etsivät alkavat käydä kärsimättömiksi, kun aikaa kuluu, mutta Karenin muisti ei tunnu palautuvan.

Vähitellen alkaa salaisuuksia paljastua niin Karenin kuin Tominkin menneisyydestä. Mutta kuka puhuu totta ja keneen voi luottaa? Juonessa riittää yllättäviä käänteitä, ja suppea henkilögalleria pitää kertomuksen tiiviinä. Lopulta mysteeri ratkeaa, mutta loppu ei suinkaan ole onnellinen, vaan jättää jatkon avonaiseksi.

Shari Lapenan uusi dekkari on hyvin samantyylinen kuin hänen esikoisteoksensa The Couple Next door. Tämä kirja ilmestyy suomeksi tammikuussa 2018 nimellä Vieras talossa (suom. Antti Saarilahti) ja ruotsiksi lokakuussa nimellä En främling i mitt hus.

[London: Bantam Press, 2017]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *