Shari Lapena: Not a Happy Family

Fred ja Sheila Mertonin aikuiset lapset puolisoineen kokoontuvat Mertonien hulppeaan kartanoon pääsiäisaterialle. Mukana ovat isäntäparin lisäksi Catherine miehensä Tedin kanssa, Dan ja vaimo Lisa, kuopus Jenna ja poikaystävä Jake sekä perheen entinen lastenhoitaja ja taloudenhoitaja Irena, joka nykyisin käy talossa siivoamassa kaksi kertaa viikossa.

Aterialla tunnelma on kireä, kun isäpappa Fred ärsyttää jälkikasvuaan. Tilanne äityy sen verran pahaksi, että vieraat marssivat ulos hädin tuskin syötyään.

Kun Irena pyhien jälkeen palaa Mertoneille siivoamaan, tekee hän kammottavan löydön: Sheila makaa kuristettuna eteisessä ja Fred verilammikossa keittiössä.

Poliisitutkinta käynnistetään välittömästi, ja pian ovatkin perilliset Catherine, Dan ja Jenna epäiltyinä vanhempiensa murhista. Heitä kuulustellaan, mutta kaikilla tuntuu olevan paljon salattavaa, eikä totuus tapahtumien kulusta tunnu selkiytyvän. Myös Irenan rooli sopassa alkaa kiinnostaa poliisia.

Motiivina pidetään rahaa, sillä Fred ja Sheila jättävät jälkeensä mittavan perinnön. Yllättäen perinnönjaolle ilmoittautuu myös Fredin sisar Audrey Stencik, joka kertoo veljensä muuttaneen testamenttiaan hänen hyväkseen. Lapset pillastuvat tästä tiedosta, ja kun rintaperillisiä ilmaantuu vielä yksi lisää, muuttuu juttu yhä sekavammaksi. Epäiltyjä tekijöitä alkaa olla jo liiankin kanssa.

Catherinen, Tedin ja Jenna valehtelun johdosta syyllistä on vaikea arvata, mutta tarinan tehoa himmentää osittain henkilöhahmojen yleinen vastenmielisyys. Lopussa odottaa vielä kuitenkin yllätys, ja pahin saa viimein palkkansa.

Ilmestyy suomeksi tammikuussa 2023: Viimeinen perheillallinen (suom. Paula Takio).

[London: Bantam Press, 2021]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *