Shari Lapena: The Couple Next Door

Anne ja Marco viettävät iltaa naapurissa Cynthian ja Grahamin vieraina. Lapsenvahti perui tulonsa viime hetkellä, joten Annen ja Marcon puolivuotias tytär Cora on yksin kotona nukkumassa, sillä Cynthia ei halunnut lapsia aikuisten juhliin. Vanhemmat käyvät tarkastamassa vauvan tilanteen vuorotellen puolen tunnin välein. Lisäksi heillä on mukanaan itkuhälytin siltä varalta, että Cora herää.

Kun pariskunta palaa kotiin puoli kahden aikaan yöllä, on Coran sänky tyhjä. Tästä alkaa Annen ja Marcon painajainen. Mediasirkus on melkoinen, varsinkin kun paljastuu, että vauva on jätetty yksin kotiin vanhempien juhliessa. Poliisi epäilee vanhempia lapsen katoamisesta, mutta tutkii myös muita vaihtoehtoja. Muutaman päivän päästä tulee vihdoin lunnasvaatimus, viisi miljoonaa dollaria, jonka Annen rikkaat vanhemmat maksavat. Rahojen vaihto Coraan ei kuitenkaan suju suunnitelmien mukaan, ja Annen ja Marcon piina jatkuu.

Kaappausdraaman juonessa tapahtuu äkkikäännöksiä toinen toisensa perään ja yllätyksiä riittää. Tempo pysyy kovana koko tarinan ajan, ja jännitys säilyy loppuun saakka. Aivan viimeinen juonenkäänne on kyllä jo vähän liikaa, sillä juttu olisi toiminut loistavasti ilman sitäkin.

Suomeksi kirja on nimeltään Hyvä naapuri (suom. Oona Nyström) ja ruotsiksi På andra sidan väggen (övers. Lena Karlin).

[London: Bantam Press, 2016]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *