Shari Lapena: The End of Her

Stephanie ja Patrick Kilgour elävät Aylesfordin pikkukaupungissa lapsiperheen arkea neljä kuukautta vanhojen kaksostyttöjensä Emman ja Jackien ehdoilla. Tytöt kärsivät koliikkivaivoista, eikä nukkumisesta meinaa tulla mitään. Stephanie hoitaa päivät (ja yöt) vauvoja ja kotia, mutta unenpuute uhkaa myös hänen hyvinvointiaan. Patrick käy työssä ja auttaa kotona parhaansa mukaan, mutta tilanne käy vähitellen yhä tukalammaksi. Stephanien ajatus ei oikein enää kulje ja hän alkaa pelätä mielenterveytensä puolesta.

Asiat sen kuin pahenevat, kun nainen Patrickin menneisyydestä saapuu mukaan kuvioihin. Erica Voss tuntee Patrickin kymmenen vuoden takaa, jolloin he asuivat Coloradossa ja Patrick oli naimisissa Erican ystävän Lindseyn kanssa. Raskaana ollut Lindsey kuoli häkämyrkytykseen traagisessa onnettomuudessa.

Nyt Erica kiristää Patrickilta ja Stephanielta rahaa. Hän väitää, että Lindseyn kuolema ei ollut onnettomuus, vaan että Patrickilla oli sormensa pelissä. Lisäksi Erica kertoo, että Patrick on hänen lapsensa isä. Stephaniella on perinnöksi saatua omaisuutta, mutta he kieltäytyvät maksamasta Ericalle. Tämä menee poliisin pakeille ja kertoo epäilyksistään, jolloin vanha keissi avataan uudelleen tarkempia tutkimuksia varten.

Patrickin ja Stephanien elämä muuttuu painajaiseksi. Patrick vakuuttaa olevansa syytön Lindseyn kuolemaan, mutta univelkainen Stephanie ei kohta tiedä mitä ajatella ja ketä uskoa. Lukija on tilanteessa yhtä pyörällä päästään, sillä kirjailija Shari Lapena osaa esittää asiat vakuuttavasti molempien osapuolten kannalta. Tarinan edetessä tilanne käy yhä jännittävämmäksi, kunnes ovela loppuratkaisu paketoi juonen ja totuus selviää.

[UK: Bantam Press, 2020]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *