Sharon Bolton: The Dark

Jokipoliisi Lacey Flint on vapaalla, kun hän todistaa välikohtausta, jossa vauva siepataan vaunuista. Lacey lähtee sieppaajan perään ja näkee kuinka mies tyrkkää lapsen kumiveneessä Thames-jokeen. Laceyllä on kanootti laiturissa ja hän lähtee melomaan pelastaakseen vauvan hukkumiselta. Viime tingassa hän onnistuukin operaatiossaan.

Mutta oudompaa alkaa vielä tapahtua. Seuraavien päivien aikana sattuu tapauksia, joissa naisia pelotellaan ja ahdistellaan. Hyökkäykset saavat vakavamman käänteen, kun naisia kuolee puukotuksen seurauksena. Naisten urheilujoukkue joutuu happohyökkäyksen kohteeksi ikävin seurauksin.

Mark Joesbury tiiminsä kanssa alkaa tutkia erikoisia tapauksia. Jäljet johtavat netin pimeisiin verkkoihin, joissa miehiä kehotetaan kostamaan naisille. Incel-ryhmän johtohahmo erottuu joukosta, mutta hänen henkilöllisyytensä paljastaminen osoittautuu kinkkiseksi ongelmaksi. Sekopäisillä miesaktivisteilla on mahdottomia vaatimuksia: naiset pois yhteiskunnan näkyviltä paikoilta takaisin koteihin miehiään palvelemaan ja kotia hoitamaan.

Kun käy ilmi, että väkivaltamiesten johtajalla on jotain henkilökohtaista Laceytä kohtaan, joutuu tämä sivummalle poliisityöstä ja asumaan väliaikaisesti miesystävänsä Markin talossa. Myös muut Laceyn läheiset naiset tuntuvat olevan vaarassa. Lacey piilotteleen myös menneisyytensä vaikeita hetkiä, jolloin hän harkitsi itsemurhaa. Tuolloin hän tapasi rantakalliolla samoissa aikeissa olevan pojan. Nyt tuo poika on aikuinen mies ja syyttää Laceytä elämänsä suunnasta.

The Dark on jännittävä ja pelottava kuvaus naisten asemasta miesten maailmassa, jossa näennäisen tasa-arvon taakse kätkeytyy kieroutunut ja sairaan epätoivoinen ajattelutapa, joka aktivoituu tuhoisaksi toiminnaksi.

[London: Orion, 2022]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *