Sharon Bolton: The Split

Jäätutkija Felicity Lloyd on tutkimusmatkalla eteläisellä Atlantilla sijaitsevalla Etelä-Georgian saarella (South Georgia Island). Paikka on eristyksissä muusta maailmasta, ja olosuhteet saarella ovat ankarat. Eteläisen pallonpuoliskon kesän aikana saarelle tehdään myös turistikäyntejä.

Maaliskuussa kesäkauden viimeinen laiva ”Snow Queen” saapuu alueelle ja kyydissä on Felicityn kauhuksi myös Freddie Lloyd. Lukijalle ei heti paljasteta, kuka Freddie on ja miksi Felicity on paennut häntä maailman ääriin.

Arktisen alun jälkeen tarinassa siirrytään yhdeksän kuukautta ajassa taaksepäin. Felicity on Englannin Cambridgessä, eikä voi hyvin. Hän on telonut itsensä sairaalakuntoon epäselvissä olosuhteissa. Sairaalasta kotiuduttuaan hän joutuu psykiatriseen arviointiin ennen kuin voi palata työhönsä yliopistolle.

Felicity aloittaa hieman vastahakoisesti terapian, jossa hän yrittää selvittää mitä oikeastaan on tapahtunut. Hän kärsii usen tunnin mittaisista muistikatkoksista, mutta päättää pimittää tiedon terapeutti Joelta, koska hän epäilee sen vaikuttavan negatiivisesti työkykylausuntoon. Felicity yrittää epätoivoisesti varmistaa Etelä-Georgian reissun toteutumisen, koska hän uskoo sen olevan ainoa keino paeta uhkaavaa Freddietä.

Samanaikaisesti Cambridgessä tutkitaan kodittoman naisen murhaa. Tapauksen parissa työskentelee myös poliisi Delilah, joka on Joen äiti. Joe puolestaan tekee vapaaehtoistyötä kaupungin kodittomien parissa ja on näin osaltaan kytköksissä murhaan.

Viimein Felicity lähtee matkaan, ja tarinan edetessä Antarktikselle löytävät tiensä niin Freddie, Joe kuin murhaajaa etsivä Delilahkin. Loppuratkaisu tapahtuu jäätiköllä, jossa Felicity lipeää railoon ja saa taistella tosissaan henkensä puolesta.

[London: Trapeze, 2020]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *