Sophie Hannah: Did You See Melody?

Perheenäiti Cara matkustaa kotoaan Englannista Yhdysvaltoihin kylpylälomalle. Jälkeensä Cara jättää vain viestin, jossa kertoo palaavansa parin viikon kuluttua. Aviomies Patrick sekä lapset Jess ja Olly ovat Caran tempauksesta ymmärrettävästi ihmeissään. Syy Caran lähtöön paljastuu vasta myöhemmin. Sitä ennen hän joutuu outojen tapahtumien keskelle ylellisessä Swallowtail Resort and Spa’ssa Arizonassa.

Vastaanottovirkailijan virheen vuoksi Cara saa avaimet huoneeseen, jossa on jo hotellivieraita. Hän pelmahtaa paikalle keskellä yötä ja löytää huoneesta miehen ja teinitytön. Tästä alkaa erikoisten tapahtumien sarja, jonka keskiössä on seitsemän vuotta sitten murhattu tyttö Melody. Tytön vanhemmat tuomittiin aikanaan lapsensa murhasta, vaikka Melodyn ruumista ei koskaan löydetty.

Sophie Hannah on mestari punomaan monimutkaisia ja erikoisia juonikuvioita. Tapansa mukaan hän maustaa kertomusta aidon tuntuisilla lehtiartikkeleilla ja rikosta käsittelevillä tv-haastatteluilla. Kirjasta saakin hyvän kuvan siitä, miten media (Yhdysvalloissa) toimii. Tarinassa on myös jännitystä ja tiivistä tunnelmaa.

Hannah on kirjoittanut useita jännitysromaaneja, joissa on usein mukana tavallisesta poikkeavia aineksia ja rikasta mielikuvitusta. Hänen tuotannostaan on suomennettu kaksi Hercule Poirot -tarinaa (Terhi Vartia).

[London: Hodder & Stoughton, 2017]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *