Sophie Hannah: Haven’t They Grown

Beth Leeson ei ole tavannut ystäväänsä Floraa 12 vuoteen. Välit menivät aikoinaan kerrasta poikki ja asia on jäänyt vaivaamaan Bethiä. Eräänä keväisenä lauantaina Beth kuskaa jalkapalloilevan poikansa Benin vierasmatsiin, joka sattumoisin pelataan lähellä Floran perheen kotia.

Utelias Beth jättää Benin kentälle valmistautumaan peliin ja ajaa itse Floran osoitteeseen. Hän jää kadulle tarkkailemaan tilannetta, ja pian kaartaakin auto kartanon pihaan. Ristiriitaisin tuntein Beth seuraa, kun Flora nousee autosta ja hänen jälkeensä myös tutun näköiset lapset Thomas ja Emily. Kauhukseen Beth huomaa, että Floran lapset näyttävät liiankin tutuilta, aivan samoilta kuin 12 vuotta aiemmin 5- ja 3-vuotiaina.

Beth on täysin ymmällään ja pelkää jopa oman mielenterveytensä puolesta, mutta päättää ottaa selvää mitä Floran ja tämän miehen Lewisin elämässä on meneillään. Bethin aviomies Dominic on hieman skeptinen ja huolissaan, että vaimo menee liian pitkälle yrittäessään selvittää asioiden oikeaa tolaa. Lopulta Dominic kuitenkin antaa tukensa Bethille, jolla on apunaan myös fiksu ja hauska teini-ikäinen tytär Suzannah.

Tarina on monimutkainen ja mukaansatempaava, henkilöhahmot taitavasti kuvattuja ja todellisia. Etenkin koko Leesonin perhe tuntuu niin mukavalta, että heidän toivoisi olevan oikeita ihmisiä. Sophie Hannah tarjoilee tapansa mukaan erittäin älykkään ja viihdyttävän mysteerin, jossa todellisuus näyttäytyy hieman vinksahtaneena ja yllättävät käänteet seuraavat toisiaan.

[London: Hodder & Stoughton, 2020]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *