Sue Fortin: The Birthday Girl

Joanne täyttää 40 vuotta ja kutsuu ystävänsä Carysin, Andrean ja Zoen viettämään yllätysviikonloppua. Naiset vastaavat kutsuun myöntävästi, vaikka kaikilla on pientä ongelmaa suhteessaan Joanneen. Seikkailu alkaa, kun Carys, Andrea ja Zoe kuljetetaan salaiseen paikkaan autolla ja helikopterilla. Vastahakoisesti he joutuvat myös luopumaan puhelimistaan viikonlopun ajaksi.

Perillä Skotlannissa ryhmä kohtaa syntymäpäiväsankarin ja majoittuu syrjäiseen taloon. Tunnelma on alusta saakka outo, mutta kaikki päättävät yrittää parantaa välejään Joanneen ja nauttia ohjelmasta. Naisten olo käy kuitenkin heti epämukavaksi, kun he joutuvat osallistumaan arvausleikkiin, jossa yritetään paljastaa kunkin salaisuus.

Lauantaiaamuna on vuorossa Joannen järjestämä patikointiretki, joka ei suju täysin ongelmitta. Päivän päättyessä tilanne muuttuu oikeasti vakavaksi, kun yksi naisista löytyy kuolleena. Tästä alkaa pelottava selviytymistaistelu, eikä kukaan voi tietää kehen voi luottaa.

Kirjan juoni on täynnä yllätyksiä ja lopputulosta on turha yrittää arvailla. Tiivis kerronta lisää jännitystä, ja tapahtumat etenevät vauhdilla.

[London: Harper Impulse, 2017]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *