Tami Hoag: The Boy

Kirjan tapahtumat sijoittuvat Yhdysvaltain Etelä-Louisianaan pienelle Bayou Breaux -nimiselle paikkakunnalle. Omaleimainen miljöö onkin tärkeä osa tarinaa, kuten myös paikalliset tavat ja kulttuuri. Etelän kohteliaisuuden ja vieraanvaraisuuden alle kätkeytyy pimeämpi puoli: köyhyys, piittaamattomuus, väkivalta ja vallanhimo.

Genevieve Gauthier on hiljattain muuttanut paikkakunnalle 7-vuotiaan poikansa KJ:n kanssa. Eräänä yönä kaksikko joutuu kotonaan hyökkäyksen kohteeksi, KJ kuolee ja Genevieve haavoittuu.

Paikallisen seriffin viraston etsivät Nick Fourcade ja Annie Broussard alkavat tutkia julmaa tapausta. Paitsi kollegoja, ovat he myös aviopari, jolla on pieni poika Justin.

Nickillä on työn alla myös toinen tapaus, autistisen tytön Vanessa Theriotin seksuaalinen hyväksikäyttö. Sen tutkinta junnaa kuitenkin paikallaan, sillä Vanessa ei pysty kertomaan tapahtumista. KJ:n murha sysää Vanessan keissin taka-alalle, ja tämä ei miellytä tytön isää Bobbyä, joka syyttää Nickiä Vanessan hylkäämisestä.

Kun poliisi selvittelee Genevieven ja KJ:n taustoja ja kohtalokkaan illan tapahtumia, paljastuu pieniä epäjohdonmukaisuuksia ja asioiden peittelyä. Nick ja Annie alkavat epäillä, että Genevievellä voisi olla jotain tekemistä pojan kuoleman kanssa.

Myös KJ:n lapsenvahti Nora Florette herättää tutkijoiden kiinnostuksen. Mutta kun he yrittävät päästä 12-vuotiasta Noraa puhuttamaan, käy ilmi, että tyttö on kateissa.

Vasta kun Genevieve suostuu kertomaan koko totuuden Nickille alkaa juttu vähitellen selvitä, mutta vielä kaksi uutta kuolonuhria vaaditaan ennen kuin KJ:n tappaja saadaan kiikkiin.

[London: Trapeze, 2019]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *