Tom Perrotta: Mrs Fletcher

Eva Fletcher on viittäkymmentä lähestyvä eronnut rouva, joka työskentelee johtajana seniorien palvelukeskuksessa ja asuu kaksistaan poikansa Brendanin kanssa. Brendan on saanut käytyä koulun loppuun ja muuttaa syksyllä pois kotoa aloittaakseen opiskelun collegessa.

Evan on vaikea sopeutua yksin jäämiseen ja Brendanin aikuistumiseen. Yksinäiset illat täyttääkseen hän ilmoittautuu paikallisen collegen iltakurssille, jonka otsikkona on ”Sukupuoli ja yhteiskunta: kriittinen perspektiivi”.

Kurssin myötä Evan ajatusmaailma ja koko elämä avartuu. Sitä mukaa kun Eva laajentaa tajuntaansa ja ystäväpiiriään, kokee Brendan opiskeluelämän melkoisena pettymyksenä alkuinnostuksen jälkeen. Hän tuntee ajautuvansa sivuun tapahtumien keskipisteestä, eivätkä opiskelutkaan ota sujuakseen. Kun vielä yksi varomaton sana aiheuttaa #metoo -tyyppisen maineen menetyksen, on Brendan valmis luovuttamaan koko touhun.

Eräänä yönä Brendan palaakin ilmoittamatta kotiin ja löytää entisen koulukaverinsa Julianin sängystään nukkumasta.

Perrotta kirjoittaa totutun hauskasti, mutta tarkkanäköisesti nykyajan ilmiöistä ja ihmisistä. Henkilögalleria on kirjava kokoelma epätäydellisiä henkilöitä, jotka yrittävät parhaansa, mihin se sitten riittääkään. Vaikka tarina on viihdyttävä ja humoristinen, antaa sen inhimillinen vire mahdollisuuden myös vakavien aiheiden käsittelylle.

[London: Corsair, 2019]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *