Victoria Selman: Truly, Darkly, Deeply

Amelia-Rose muuttaa 12-vuotiaan tyttärensä Sophien kanssa Massachusettsista Lontooseen paremman elämän toivossa. Sophie vastustaa suurta muutosta, mutta tottuu vähitellen uusiin kuvioihin. Amelia-Rose saa työpaikan ja Sophie käy koulua. Pian heidän elämäänsä ilmestyy myös komea ja hurmaava Matty Melgren. Sophie on Mattyyn vähintään yhtä ihastunut kuin Amelia-Rose ja saakin tästä kaipaamansa isähahmon.

Lontoossa alkaa nuoriin naisiin kohdistuva rikosten sarja ja nopeasti päätellään, että kyseessä on yksi ja sama tekijä, sarjamurhaaja ”Shadow”. Amelia-Rose ja Sophie ovat huolissaan turvallisuudestaan, mutta Matty vakuuttaa heidän olevan turvassa, vaikka uhrit ulkoisesti muistuttavat kovasti Amelia-Rosea.

Amelia-Rosen ja Sophien elämä muuttuu kuitenkin kertalaakista, kun Matty pidätetään murhista epäiltynä. Hän vakuuttaa syyttömyyttään, mutta lopulta tulee tuomio ja mies joutuu kaltereiden taakse.

20 vuotta myöhemmin Sophie saa vankilasta viestin, että Matty haluaa tavata. Asiaa pohdittuaan Sophie päättää matkustaa miestä tapaamaan toiveenaan saada asiaan viimein selvyys. Perillä vankilassa hän saakin kysymyksiinsä vastauksen, mutta samalla paljastuu jotain muutakin, joka jälleen kerran mullistaa Sophien elämän.

Truly, Darkly, Deeply on jännittävä ja painostavan psykologinen rikostarina, joka pitää (kuristus)otteessaan alusta lopppuun saakka.

[London: Quercus, 2022]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *