Eppu Nuotio: Myrkkykeiso

Kirja kertoo virkeästä varhaiseläkeläisestä ja leskirouvasta Ellen Lähteestä, jonka tutun tuttu katoaa mystisesti. Ellen kiinnostuu tapauksesta ja alkaa tutkia keissiä sen minkä nuorelta rakastajaltaan ja Martta-yhdistyksen asioilta ehtii.

Pienen Mimmi-tytön äiti Mirkka Kairikko katoaa jäljettömiin ollessaan yksin perheen mökillä. Ainoa johtolanka tuntuu olevan sisko Annelin Mirkalta saama keskeneräinen tekstiviesti ja mökkinaapurin roskiksesta löytynyt verinen torkkupeitto.

Tässä tarinassa ei ole lainkaan poliiseja tutkijoina, vaan lopulta juttu ratkeaa Ellenin psykologisten kykyjen ja Martta-kontaktien ansiosta. Hän saa tutkinta-apua myös naapurin vastahakoiselta teiniltä.

Ellen Lähde on puutarhaharrastaja, joten tarina vilisee erilaisia kasveja, mutta ne toimivat vain välihuomautuksina ilman sen kummempaa roolia tarinassa. Tapahtumat sijoittuvat Turkuun ja kesäiselle Kemiönsaarelle, ja nämä miljööt olisivat voineet tulla vielä vahvemmin esiin, jolloin juttuun olisi tullut lisää kiinnostavaa paikallisuutta.

Teksti on kuitenkin sujuvaa ja viihdyttävää, joten kirja on kelpoa lomalukemista. Ellenin seikkailuille on varmasti luvassa myös jatkoa.

[Helsinki: Otava, 2017]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *