Geir Tangen: Maestro

Norjalaisen pikkukaupungin Haugesundin paikallislehden toimittaja Viljar Ravn Gudmundsson saa sähköpostiviestin, jossa Stein Åmli -nimellä esiintyvä mies tuomitsee naisen ”törkeästä kavalluksesta ja virka-aseman väärinkäytöstä” ja kertoo panevansa tuomion täytäntöön seuraavana päivänä.

Kuinka ollakaan, Rita Lothe putoaa kotinsa parvekkeelta seitsemännestä kerroksesta. Poliisin alkaessa tutkia tapauksen olosuhteita käy selväksi, että kyseessä ei ole onnettomuus tai itsemurha, vaan nainen on heitetty alas. Pian Viljar saa Stein Åmlilta uuden viestin, jossa tämä uhkaa uudella murhalla. Seuraavan päivänä löytyy Johannes Fredriksen ammuttuna kotinsa ovelta.

Tästä alkaa armoton takaa-ajo murhaajan kiinni saamiseksi, mutta poliisi tuntuu olevan koko ajan monta askelta tekijän perässä. Viljar käynnistää oman tutkimuksensa yhdessä kollegansa Ranveigin kanssa, mutta joutuukin itse epäillyksi teoista.

Maestro on ensimmäinen osa Viljar Ravn Gudmundssonista ja poliisi Lotte Skeisvollista kertovassa sarjassa. Toinen osa Sydämenmurskaaja ilmestyy helmikuun lopulla.

[Helsinki: Otava, 2017. Norjan kielestä suomentanut Päivi Kivelä.]

Saatavilla myös ruotsinkielinen versio, jonka ovat kääntäneet Helena Sjöstrand Svenn ja Gösta Svenn.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *