Laura Manninen: Kaikki anteeksi

Nelikymppisellä Lauralla on takanaan kariutunut avioliitto ja yksi pitkä avoliitto. Kun hän tapaa hurmaavan Mikon, päättää hän satsata tähän parisuhteeseen tosissaan. Mikkokin tuntuu olevan liikkeellä tositarkoituksella, joten suhteen alku vaikuttaa lupaavalta. Lauraa tosin hieman hirvittää Mikon halu viedä suhdetta vauhdilla eteenpäin, hänelle itselleen kun sopisi paremmin rauhallisempi tempo.

Pian Mikko viettääkin joka toisen viikon Lauran yksiössä Helsingissä ja joka toisen viikon hän asuu kolmen lapsensa kanssa Seinäjoella. Nopeasti Laura myös tutustuu Mikon kouluikäisiin lapsiin, jotka hänen helpotuksekseen tuntuvat suhtautuvan positiivisesti isänsä uuteen tyttöystävään.

Suhteen alkuvaiheesta lähtien on Mikon käytös välillä piinallisen omistavaa ja mustasukkaista. Laura ei kuitenkaan kiinnitä näihin varoitusmerkkeihin huomiota, sillä useimmiten Mikko on älykäs keskustelija ja tunteellinen rakastaja, jonka seurassa Laura viihtyy. Lauran perhe ja ystävät ovat myös innoissaan, kun Laura viimein on löytänyt unelmiensa miehen.

Mikon todellinen luonne paljastuu vähitellen, ja Lauran elämä muuttuu täysin. Mikko käytös käy yhä ennalta arvaamattomammaksi ja väkivaltaisemmaksi. Sitten hän kuitenkin katuu tekojaan ja vakuuttelee rakkauttaan Lauraa kohtaan. Laura ymmärtää ja antaa aina uuden mahdollisuuden. Viimein tulee kuitenkin raja vastaan ja hän alkaa pelätä henkensä puolesta.

Kaikki anteeksi on hätkähdyttävää ja herättävää luettavaa. Laura Manninen kirjoittaa sujuvaa ja eteenpäin vievää tekstiä, ja juonen edetessä Lauran piina kasvaa suorastaan käsin kosketeltavaksi ja ahdistavaksi.

[Helsinki: WSOY, 2018]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.