Leena Lehtolainen: Jälkikaiku

Maria Kallio johtaa Espoon poliisissa lapsiin ja nuoriin kohdistuneisiin ja heidän tekemiinsä rikoksiin keskittyvää yksikköä. Ryhmä saa tutkittavakseen tapauksen, jossa Irakista kotoisin olevan nuori pakolainen löydetään tapettuna pusikosta Tapiolasta. Samanaikaisesti toista irakilaista syytetään alaikäisen suomalaistytön raiskaamisesta.

Yksityselämän puolella Marian lapset ovat jo itsenäistymisen kynnyksellä ja hän joutuu käsittelemään luopumisen ja muutoksen herättämiä tunteita. Menneiden vuosien kova työtahti alkaa myös kaduttaa, ja hän pelkää, ettei ole ollut tarpeeksi läsnä Iidan ja Tanelin elämässä lapsuusvuosien aikana.

Näistä asetelmista kehittyvä tarina on tulvillaan ajankohtaisia teemoja. Se yhdistää maahanmuuttajien kulttuurilliset törmäykset, uskontokysymykset ja sukupuoli-identiteetipohdinnan. Lisäksi Kallion tiimi joutuu rajun nettitrollauksen kohteeksi, joka tunkeutuu poliisien yksityiselämän puolelle eikä säästele heidän perheenjäseniäkään.

Kun kaikkeen tähän liittyy vielä vanha lapsen katoamistapaus, on kirjassa sisältöä vähintään tarpeeksi. Lehtolaisen sujuva kirjoitustyyli pitää kuitenkin juonen hallinnassa ja lopulta rikoskin ratkeaa.

[Helsinki: Tammi, 2020]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *