Maria Koskikallio: Elämän ja kuoleman kevät

Helsingissä on alkamassa maistereiden ja tohtoreiden promootio, neljä päivää kestävä juhlinta, joka sisältää jos jonkinmoista tilaisuutta, kulkuetta ja konserttia. Tiedossa on myös tanssiaisia, illallisia, risteily ja paljon puheita. Juhlallisuuksista kehittyykin melkoiset bakkanaalit, kun heti seppeleensitojaisillan jälkeen perjantaiaamuna löytyy Hietalahdesta vedestä kuollut frakkipukuinen mies.

Tapausta ryhtyvät selvittelemään ylikonstaapeli Juho Kangas ja kolleegansa Aleksi Stolt, jotka nopeasti yhdistävät tuntemattoman ruumiin käynnissä olevaan akateemiseen juhlaan. He viettävät koko viikonlopun ylipistolaisten joukossa puhuttamassa väkeä ja menoa ihmettelemässä. Poliisin läsnäolo ei kuitenkaan häiritse murhaajaa, vaan viikonlopun kuluessa vielä kolme muutakin ihmistä menettää henkensä.

Maria Koskikallio kirjoittaa yliopistomaailmasta tietävästi ja ymmärrettävästi. Juhlamenot ja niihin liittyvät perinteet tulevat tutuiksi, vaikka aihe olisi ennalta vieras. Henkilöhahmot jäävät kuitenkin melko vieraiksi, sillä heidän taustoistaan ei juuri kerrota eivätkä ihmiset oikein erotu joukosta. Ainoastaan Juho Kankaan persoonaa ja menneisyyttä avataan kiinnostavasti.

Tarina etenee kuitenkin sujuvasti, ja Koskikallio kuljettaa lukijoita tapahtumien mukana eri puolilla Helsinkiä. Myös dialogit toimivat, ja kirjailijan suomen kieli on tyylikästä.

[Helsinki: BoD – Books on Demand, 2017]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *