Niina Repo: Anteeksianto

Verna ja Ossi Rauhala sekä 11-vuotias tytär Vanamo löytävät unelmiensa paritalon ja tekevät kohteesta kaupat. Perhe on onnellinen uudessa kodissaan, kunnes pikku remontin yhteydessä paljastuu jotain vakavaa: koko välikatto on märkä ja vaatii mittavan korjauksen.

Rauhalat ottavat yhteyttä talon myyneeseen Liimattaan, joka kauppahetkellä vakuutti kaiken olevan kunnossa. Liimatta ei ole halukas keskustelemaan talon kunnosta, joten Rauhalat joutuvat palkkaamaan asianajajan saadakseen asian hoidetuksi.

Mitään ratkaisua ei kuitenkaan tunnu löytyvän, ja taloasia sen kuin vain mutkistuu mitä pidemmälle aika kuluu. Vernan ja Ossin asianajaja on myös melko onneton tapaus, mies ei vastaa toimeksiantajiensa viesteihin eikä saa oikein mitään sovittuakaan hoidetuksi.

Talokatastrofi vie Vernan ja Ossin kaiken energian ja ajan, joten Vanamo jää sivuun lähes oman onnensa nojaan. Yhdessä parhaan ystävänsä Nellan kanssa tyttö kuitenkin yrittää suoriutua elämästä ja samalla kasvaa lapsesta teiniksi ilman vanhempien tukea. Nellalla on kotona myös omat ongelmansa poissaolevien vanhempien kanssa. Kun vuosia kuluu, eivätkä olosuhteet palaudu normaaliksi, muuttavat tytöt identiteettinsä Vanamosta Veeksi ja Nellasta Eeksi.

Lopulta Vernan ja Ossin rahat ovat loppu ja he joutuvat myymään painajaiseksi muuttuneen unelmatalon. Se ei kuitenkaan ole vielä tarinan loppu, sillä solmuun mennyt elämä ei ota selvitäkseen, vaan vaatii lopulta useammankin uhrin.

[Helsinki: WSOY, 2022]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *