Risto Isomäki: Haudattu uhka

haudattu-uhka

Daesh (Isis) tekee terrori-iskun itsenäisyyspäivän linnanjuhliin vuonna 2027. Iskussa kuolee presidentti ja useita ministereitä sekä kansanedustajia ja talouselämän vaikuttajia. Raskaita tappioita kärsinyt poliisi alkaa etsiä syyllisiä apunaan armeijan joukkoja. Nopeasti paljastuukin, että tämä isku on vain alkusoittoa tulevalle.

Kirja on pelottava kuvaus haavoittuvasta yhteiskunnasta ja terrorismista, jota ei saada kuriin. Se on myös vauhdikas seikkailukertomus, jossa Isomäen aikaisemmista kirjoista tuttu kansainvälinen superagentti Lauri Nurmi viilettää roistojen kintereillä apunaan poliisi Aishawarya Sadiq.

Haudattu uhka on sujuvasti kirjoitettu, mutta aika väkivaltainen ja raaka. Lopun taistelukohtaus menee ehkä jo liiankin pitkälle, tappamista jatkuu sivutolkulla ja terroristit vaikuttavat kovin saamattomilta.

Risto Isomäellä on paljon tietoa ja uskottavuutta, hän on kirjoittanut useita ”ekojännäreitä”, jotka sijoittuvat lähitulevaisuuteen. Tässä kirjassa olisin toivonut olevan enemmän juuri tulevaisuudentuntua. Lukiessa jäin kaipaamaan pieniä futuristisia yksitysikohtia, jotka olisivat tuoneet kertomukseen lisää kiinnostavuutta.

Risto Isomäen kirjat ovat tavanomaisesta poikkeavia jännityskirjoja, joissa on vahva ekologinen sanoma ja runsaasti tieteellistä faktaa. Ne eivät ole pelkkää viihdettä, vaan ottavat kantaa ja herättelevät lukijoita ajattelemaan mihin maailma on menossa ja millainen tulevaisuus meitä odottaa, jos kehityksen suuntaa ei saada muuttumaan.

[Helsinki: Tammi, 2016]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *