Sanna Sinikallio (toim.): Terveyden psykologia

Terveyden psykologia kokoaa yhteen usean eri asiantuntijan kirjoituksia toimista, jotka vaikuttavat ihmisen kehon ja mielen terveyteen ja miten näitä käyttäytymisvalintoja voitaisiin ohjata suotuisaan suuntaan.

Kirjan ensimmäisen osan tekstit käsittelevät sitä, miten geenit ja persoonallisuus vaikuttavat terveyttä koskeviin päätöksiin ja käyttäytymismalleihin, millä tavalla keho ja mieli ovat yhteydessä toisiinsa sekä millaisia mahdollisuuksia terveyskäyttäytymiseen yleensä on vaikuttaa.

Osiossa esitellään myös erilaisia digitaalisia palveluja, joita on kehitetty tukemaan yksilöitä elämäntapojen terveyttä edistävässä positiivisessa muutoksessa. Lisäksi aiheena on terveydenhoitoalan asiantuntijoiden rooli tiedon ja toimintatapojen välittäjinä.

Kirjan toisessa osassa perehdytään terveyteen konkreettisten aiheiden kautta. Käsiteltävänä ovat pitkäaikaissairauteen sopeutuminen, kroonisen kivun ja unettomuuden psykologinen hoito sekä syömiskäyttäytymisen ja liikunnan psykologia.

Terveyden psykologia on sujuvasti etenevä, lukijaystävällinen ja käytännönläheinen tietopaketti, jota on helppo ymmärtää ilman aikaisempaa aiheeseen perehtymistäkin.

[Jyväskylä: PS-Kustannus, 2019]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *