Taina Haahti: Bulvaani

Freelancetoimittaja Marita ”Mara” Nuutinen on vaihtanut kuukausipalkkaiseen duuniin ja toimii nyt Keskusrikospoliisissa talousrikosten tutkinnan parissa. Työn alla on Purkuleka Oy -nimisen firman epäselvät jätebisnekset, jotka ulottuvat Viroon ja kauemmas.

Vapaa-ajalla Mara bailaa karaokeravintolassa ja huomaa illan päätteeksi takkinsa kadonneet. Parin viikon kuluttua on poliisi oven takana kertomassa, että hänen Kela-korttinsa on löytynyt kuolleen naisen takintaskusta. Keranvanjoesta on naarattu ruumis, jolla on yllään Maran kadonnut takki.

Tapaus herättää Maran journalistinvainun ja hän alkaa vaivihkaa tutkia tapausta. Hän alkaa epäillä, että murhan kohteena olikin hän itse.

Samanaikaisesti Hongkongissa on käynnissä mielenosoituksia, joissa kuolee suomalaistaustainen mies. Myös kaupungissa toimivan Struggle for Brighter Future -ympäristöjärjestön työntekijä katoaa ja toinen löydetään kuolleena. Mara matkustaa poliisikollegansa kanssa Hongkongiin, sillä Purkuleka-vyyhden jäljet johtavat Aasiaan saakka.

Hongkong on kuitenkin tyly paikka, ja Mara saa tuntea sen nahoissaan, kun hänen hotellihuoneestaan tavataan kuollut tuttu mies. Mara päätyy krapulapäissään hongkongilaiseen selliin murhasta syytettynä.

[Helsinki: Crime Time, 2021]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *