Taina Haahti: Strategi

Strategi on toinen osa dekkarisarjasta, jonka päähenkilönä esiintyy freelancetoimittaja Marita ”Mara” Nuutinen. Tällä kertaa Mara saa yhteydenoton seniorikansalaiselta Lahja Haukilalta. Tämä kertoo joutuneensa väärinkäytöksen kohteeksi sijoitusbisneksissä.

Mara ryhtyy penkomaan Sofia Varainhoito -nimisen firman toimintatapoja. Käy ilmi, että yhtiön East European Stars -rahastoa hoitanut strategi Jani Ranta on vastikään kuollut auto-onnettomuudessa epämääräisissä olosuhteissa itäeurooppalaisella vuoristotiellä.

Kun Lahja myöhemmin alkaa perua puheitaan ja väittää koko soppaa väärinkäsitykseksi, ei Mara enää voi keskeyttää tutkimuksiaan, sillä Sofian toiminta alkaa näyttäytyä yhä hämäräperäisempänä.

Yksityiselämän puolella Maraa painaa edelleen edellisen Kolumnisti-kirjan tapahtumat. Positiivista tunnetta elämään tuo koiranpentu Hans, joka ajautuu Maralle hoitoon siskon Krissen kiireiden vuoksi.

Kirjailijan vahva rahoitusalan kokemus antaa tarinalle kiinnostavaa sisältöä ja uskottavuutta. Tavallisen ihmisen oloinen Mara Nuutinen päähahmona on keskeisessä roolissa, mutta samalla kertaa jollain tapaa ikään kuin sivustakatsojana.

[Helsinki: Crime Time, 2019]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *