Taina Kivelä: Enkelityttö

Rikoskomisario Tuomas Närhi saa uudeksi työparikseen tuoreen rikoskonstaapelin Vuokko Nortamon. Kaksikko joutuu heti tositoimiin, kun selvitettäväksi saadaan naisen ampuminen. Rikos on tapahtunut Meilahden kallioilla, ja johtolankoja on vähän. Uhri tunnistetaan prostituoiduksi, jolla on myös huumetaustaa. Surmatulle Sirpalle löytyy myös omainen, sisko Saana, joka työskentelee toimittajana.

Tutkimusten edetessä Vuokko Nortamo alkaa epäillä, että kyse ei ole yksittäisestä rikoksesta, vaan että se on kytkeytynyt toiseen selvittämättömään ampumistapaukseen. Yhteistyö muun tutkintatiimin kanssa ei kuitenkaan suju täysin ilman konflikteja, ja Vuokko joutuu todistelemaan pätevyyttään ja joustamaan periaatteistaan.

Kun ammuttuja uhreja tulee vielä lisää, pelkäävät Närhi ja Nuortamo olevansa tekemisissä sarjamurhaajan kanssa. Hankala keissi tuntuu polkevan paikoillaan, mutta vähitellen vastauksia alkaa vihdoin löytyä Saanan ja Sirpan menneisyydestä. Tarina ei etene kronologisesti, joten lukijan kannattaa olla hereillä pysyäkseen mukana juonen kaikissa käänteissä.

Taina Kivelä on uusi nimi suomalaisessa dekkarikirjallisuudessa ja Enkelityttö on kirjasarjan ensimmäinen osa.

[Kerava: Juttutalo, 2017]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *