Taina Latvala: Venetsialaiset

Kun kesä lähestyy loppuaan, kokoontuvat siskokset Elina, Paula ja Iiris perheen mökille yhteistä viikonloppua viettämään. Naiset elävät kukin omaa elämäänsä, Elina on menossa syksyllä naimisiin, Paula on perheellinen uranainen ja Iiris harhailee levottomana, eikä tunnu löytävän paikkaansa. Vaikka Elinalla ja Paulalla on puitteet kunnossa, ovat hekin pohjimmiltaan onnettomia ja levottomia.

Paula yrittää saada Elinaan vauhtia hääjärjestelyjen hoitamiseksi. Hän myös haluaisi myydä kesämökin isän kuoleman jälkeen. Iiris on menettänyt otteensa elämästä jo aikoja sitten, eikä tulevaisuus juuri lupaa parempaa.

Kolmikko lähtee kylille venetsialaisia juhlimaan Paulan vastustuksesta huolimatta. Illan ja yön mittaan he kadottavat yhteyden toisiinsa, niin henkisesti kuin konkreettisestikin. Tapahtumat muuttavat vääjäämättä kaikkien elämää, suunta vain ei ole parempaan.

Kirjan tunnelma on alusta alkaen ahdistava. Iloa tai toivoa ei henkilöhahmoille ole tarjolla. Tarinassa palataan myös siskosten lapsuuteen, jonka tapahtumat ovat ohjanneet ja muovanneet heitä aikuisuuteen saakka.

[Helsinki: Otava, 2018]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *