Anders de la Motte: Slutet på sommaren

slutet-pa-sommaren

Vuonna 1983 katoaa 5-vuotias Billy kotinsa pihalta. Etsinnöistä huolimatta häntä ei koskaan löydetä. Epäiltynä on paikallinen mies Tommy Rooth, jolla on ollut riitaa kylän mahtimiehen Harald Aronssonin kanssa. Harald on Billyn äidin Magdalenan veli. Tommy Roothia kuulustellaan, mutta mitään todisteita häntä vastaan ei löydy. Sitten Rooth katoaa maisemista ja Magdalena tekee itsemurhan jättäen miehensä Ebben yksin lasten Veran ja Mattiaksen kanssa.

Kaksikymmentä vuotta myöhemmin Vera on muuttanut nimensä Veronicaksi ja toimii terapeuttina, vaikkei hänen oma elämänsäkään ole aivan järjestyksessä. Eräänä päivänä Veronican vetämään sururyhmään ilmestyy Isak, joka kertoo menettäneensä parhaan ystävänsä lapsena. Veronican järkytykseksi Isak kertoo Billyn tarinan ja Veronica alkaa epäillä tämän olevankin hänen kauan sitten kadonnut ja kuolleeksi oletettu pikkuveljensä.

Veronica joutuu jäämään työstään lomalle ja matkustaa kotiseudulleen isäänsä tapaamaan. Hänen aikomuksenaan on selvitellä, mitä Billylle tapahtui ja voisiko hän olla yhä elossa. Monien vaiheiden jälkeen totuus lopulta paljastuu ja se on suuri järkytys Veronicalle ja ravistelee koko kylän elämää.

Anders de la Motte on kirjoittanut useita dekkareita, joista Svenska Deckarakademin valitsi Ultimatumin vuoden 2015 parhaaksi ruotsalaiseksi rikoskirjaksi. Suomeksi on ilmestynyt trilogia Peli (geim), Lume (buzz) ja Kupla (bubble) Maija Kauhasen suomentamana.

[Stockholm: Forum, 2016]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *