Anders de la Motte: Vintereld

Laura Aulin perii tädiltään Heddalta ränsistyneen mökkikylän Gärdsnäsetin, jonne hän lapsuudessaan palasi ulkomailta viettämään kaikki loma-ajat. Lapsuus loppui kertaheitolla Lauran ollessa 15-vuotias, jolloin hän vietti ystävineen Lucia-juhlia mökkikylässä. Hipat päättyivät katastrofiin, sillä paikalla syttyi tulipalo, joka vei yhden juhlijan hengen.

Nyt 30 vuotta myöhemmin Laura palaa paikalle hautaamaan Heddan ja myymään mökkikylän. Gärdsnäsetissä häntä kohtaa apea näky; paikka on autioitunut ja huonossa kunnossa, ainoastaan Heddan talossa on yksinäisen elämisen merkkejä: se on täynnä rojua, jonka seassa asustelee kissa George.

Lauran lyhyeksi tarkoitettu visiitti venähtää, kun paikan myynti ei olekaan aivan yksinkertainen juttu. Ostajaehdokkaita on kaksi, jotka molemmat väittävät päässeensä sopimukseen Heddan kanssa.

Paikalliset asukkaat eivät myöskään suhtaudu Lauraan kovinkaan suopeasti, ja Lauraa alkaa mietityttää Heddan kuolema, joka ei ehkä ollutkaan pelkkä sydänkohtaus. Kun vielä Lucia-juhlan tulipalo nousee menneisyydestä kummittelemaan, alkavat vanhat salaisuudet paljastua, ja Laura joutuu kohtaamaan painajaisensa uudelleen.

Vintereld on kolmas kirja sarjassa, jonka teemana on menneisyyden ja nykyisyyden kohtaaminen. Dekkareissa kaivellaan vanhoja rikoksia, jotka jostain syystä pulpahtavat pintaan vuosien jälkeen. Kiinnostavan sarjan ensimmäinen osa on nimeltään Slutet på sommaren ja toinen Höstdåd.

[Stockholm: Forum, 2018]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *